Info till Dig som föreläser på SLD

Varmt välkommen som föreläsare!

Tack så mycket för att Du medverkar på Stora Likarättsdagarna, 23-24 november 2020 på Malmö Arena vid Hyllie i Malmö. Läs mer om allt kring dagen på www.likarätt.nu och kika igenom teknikinformationen så att allt blir rätt. Då blir det lugnt och tryggt för alla parter.
Gällande artister som medverkar i Stora Likarättsgalan gäller annan information och teknik. Detta meddelas direkt till dessa medverkande via vår organisation.

Hitta dit är lätt:
Lättast att ta sig dit är med tåget i Citytunneln till station Hyllie från Malmö city, eller Kastrup flygplats.

Tekniken är stabil och bra:Våra tekniker är duktiga och hjälper Dig inne i Arenarummet med Din presentation. Kom i god tid och förbered Dig innan genom att noga läsa följande text. Arenarummet är utrustat med följande AV-utrustning:

1 st projektor, 16:9-format
1 st filmduk, 16:9-format
1 st PC, Laptop med Office 2016
1 st Macbook Pro med Keynote
1 st Grafikswitcher
1 st 32” preview skärm på scenkanten (som visar samma bild som visas på filmduken)
1 st trådlös fjärrkontroll, s k presenter (för att växla bild i presentationer)
5 st trådlösa headset
1 st trådlös handmikrofon

186

Övriga föreläsningsrum, dag 2 på Malmö Arena och på MalmöMässan;
Under andra dagen på Stora Likarättsdagarna kommer vi att erbjuda ett antal fördjupande spår i flera olika salar. Observera att föredragen sker i två kongressanläggningar (intill varandra) dag 2!

Tekniken i dessa kommer att anpassas efter aktuellt program och beroende på salens storlek samt förväntat antal deltagare. Det finns alltid en bra grundutrustning i salen och en tekniker som ger support! Mer detaljinfo publiceras i god tid innan kongressen startar!

Det finns möjlighet att koppla in egen medhavd dator via en HDMI-kabel.

  • Använd endast vanliga typsnitt som ingår som standard i ovanstående operativsystem och programvaror (t ex Arial, Times New Roman och/eller Verdana).
  • Godkända filformat för video och ljudfiler som stöds är; wav, wma, mp3, mp4, AVI och DivX.

Vi avråder starkt från webb-baserade presentationer eller presentationer som kräver Internetanslutning för att fungera. Internetuppkoppling finns i lokalerna men vi kan inte garantera dess funktion. Presentationer kan lämnas till teknikern på ett USB-minne men var då ute i god tid då enda chansen för att ladda in din presentation är under en paus i programmet.

Vi rekommenderar att presentationen testas på en annan dator än den dator som använts för att skapa presentationen för att säkerställa att den fungerar i annan datormiljö och att det ser ut som det ska.

När presentationen sparas till USB-minnet är det viktigt att inkludera eventuella videofiler, ljudfiler och andra filer, annars är det inte säkert att de kommer att kunna visas.

Teknikfrågor & önskemål: Maila till karin.m.andersson@skane.se så kontaktar vi våra tekniker i god tid!

Artister och övriga medverkande i Stora Likarättsgalan koordineras via Musik i Syd