Likarättsakademins hedersmedlemmar

Rickard Söderberg

”Rickard har aktivt synliggjort och tydligt förstärkt likarättsarbetet i Region Skåne genom musikaliska inslag på Stora Likarättsgalan. Han har också medverkat i artiklar om likarätt och i podden ”Alla föds nakna”. Rickards starka röst i dessa sammanhang ger stor kraft till Region Skånes arbete med att välkomna alla medarbetare och medborgare, oavsett vem en är.”

Barbro Westerholm

Envis, viljestark och väldigt drivande tar sig Barbro Westerholm med stort tålamod fram över stock och sten, nästan oavsett vilka hinder som finns i vägen. Ofta snubblar hon över något viktigt som behöver extra uppmärksamhet och stöd. Det kan handla om allt från HBTQIA+, kvinnors hälsa, sex & samlevnad, genus, våld i nära relationer och ålderism till lidande och död. Då stannar Barbro upp, ser människan, lyssnar vänligt och agerar kraftfullt. Hon strider för alla de många som behöver en vän och är den som för deras talan.

Jill Johnson

”Sångerskan, låtskrivaren och programledaren Jill Johnson har som programledare för SVT:s ”Jills veranda” tagit upp existentiella frågor som genom musikens kraft berört både det starka och sköra i människor. Jill har också tagit sig an några av de flickor och kvinnor som skrivit till henne om sin vardag kantad med psykisk ohälsa och våld i nära relationer. För några år sen kom albumet ”Dear Havanna” med insiktsfulla sånger om mor- och dotterrelationen. Där finns det svåra med men framför allt andas albumet framtidstro och systerskap, helt i linje med vad 10-årsjubilerande Likarättsgalan vill förmedla.”